Izgalmas élményekkel, régi és új projektekkel teli év volt 2016. Szuper emberekkel dolgozhattam együtt, fantasztikus helyekre utazhattam, és sok-sok időt tölthettem a számomra legkedvesebb helyen, a Balatonon. Beszéljenek inkább a képek, ezek voltak 2016-ban a kedvenc pillanataim, köszönök mindent! Hello 2017!
Új Balatoni Gasztrotérkép
Az év legnagyobb projektje a Balatoni Gasztrotérkép volt, ezzel indult a január is, amikor is elkészültünk a második kiadásunkkal! Ez a térkép a Káli medence-Badacsony-Keszthely- Héviz régiót fedi le, a bemutató bulit Vonyarcvashegyen tartottuk, elképesztően gyönyörű januári napsütésben. További képek a sajtóbuliról itt!
A magyar Bocuse d’Or, és találkozás Rasmus-al
Februárban tartották a Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjét, nagy élmény volt végignézni a magyar séfek küzdelmét, s persze találkozni egyik nagy kedvencemmel, Rasmus Kofoed-el, a 3 csillagos Geranium séfjével, aki a Bocuse d’Or történetének egyik igazi sztárja. Rasmus folyamatosan segíti a győztes Széll Tamás, és a magyar csapat felkészülését a 2017-es lyoni döntőre.
Flyerz Gasztro Marketing konferecia
Köszönöm a Flyerz Magazin csapatának, hogy az első gasztro-marketing témájú konferenciájukra felkértek engem is előadónak, öröm volt részt venni ezen az eseményen!
IZLAND, te csodás
Az év, sőt azt hiszem az életem egyik legmeghatrozóbb élménye következett márciusban. IZLAND. Ez az utazás óriási hatással volt rám, azóta is rengetegszer ad nekem erőt a legkülönfélébb helyzetekben, ha csak becsukom a szemem és egy pillanatra visszatérhetek oda. Ismét köszönöm a Wizz Air-nek, és az izlandi turisztikai hivatalnak ezt az életreszóló élményt! Az Izlandról készült cikkeimet itt, itt és itt olvashatjátok.
Csopak, Colorcam
Áprilisban már szépen ébredezett a természet, s már olyan régen megbeszéltük az egyik kedvenc blogger csapatommal, Farkas Marcival és Pannival (Colorcam), hogy megmutatom nekik Csopak és a Márga szépségeit, hogy nem is találhattunk volna jobb időpontot erre a kirándulásra. Köszi srácok!
Gottwald fotózás
Szuper fotózásunk volt kedvencemmel, Szabó Miki fotóssal egy másik kedvencemnél, a Gottwald családnál, azt hiszem ez az a projekt, ami teljesen szívből jön, remélem hamarosan a Gottwald Hotel weboldalát is megújíthatjuk majd! Igaz, Sziszikém?
Gasztro Pr az éterben
Tavasszal többször is volt alkalmam szerepelni a Kossuth Rádió Közelről című műsorában, nagyon klassz volt veletek beszélgetni, köszönöm Balázs&Gabi, jövőre folytassuk!
Hello Márga Budapest
Az év számomra legizgalmasabb nyitása következett: komoly vállalkozás és kommunikációs szempontból is szuper kihívás, Deli Janival mindig öröm a munka, és örülök, hogy olyan új embereket is megismerhettem, mint Bence és Ákos, s persze az egész csapat! Köszi Márga Budapest, folyt.köv 2017-ben!
Bocuse d’Or Europe Budapesten
Széll Tamás for president! Elmondhatatlanul jó érzés volt, hogy ott lehettem az első sorokban, amikor kimondták a győztes ország nevét a világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntőjén, Budapesten. H-U-N-G-A-R-Y! Alig várom, hogy láthassam a csapatot Lyonban!
Idén is esett…
Eső nélkül már nem is lenne az igazi a Gourmet Fesztivál… Engem idén sem tántorított el az esős idő, isteni finomakat kóstoltam, itt olvashatjátok róla a cikket is!
Dörgicsén jártunk
Május végén Dörgicsén a Pántlika Pincészethez szerveztem sajtóútat, innen is sok puszi a csapatnak, és köszönöm a közös munkát Zsuzsa néninek és Zsoltinak!
Mosoly-váltó az UltraBalatonon
Futottunk egy jót az UltraBalatonon a Balatoni Gasztrotérkép csapatával, vállaltunk egy szakaszt a Mosoly váltóban, és közel 200 000 Forint adományt tudtunk összegyűjteni a Mosoly Alapítványnak, támogatva ezzel a beteg gyerekek gyógyulását.
Hello Déli part!
Június elején újabb mérföldkőhöz érkeztünk a Balatoni Gasztrotérképpel, bemutattuk a harmadik, déli parti kiadást, ami már angol nyelven is megjelent! Sőt, elindítottuk a weboldalunkat is, és a Facebookon, Instagramon is sok ezer követőnk lett, köszönjük nektek! Jövőre folytatjuk, és nagy dolgokra készülünk Dórival, maradjatok velünk! Köszi mindent Dóri, szuper veled! Képek még itt is!
Hiányzol Balatoni Nyár
Június 13-án elindult az egyik kedvenc nyári műsorom, a Balatoni Nyár. Igazán köszönöm, hogy az első vendégek egyike lehettem az adásban, és beszélgethettünk a Balatoni Gasztrotérképről, és a sok riportot és izgalmas forgatást is, szuper csapat vagytok!
Csakegyütt – HUN
Szép volt fiúk!!! Nem vagyok egy kimondott foci-rajongó, de azért a magyar csapatnak szurkolni, pláne egy olyan környezetben, mint a Corinthia Grand Hotel “Royal Tribune” igazán nagy élmény volt! Köszönöm Gábor és Zsófi!!!
Kékszalag sajtóreggeli a Balaton közepén
Rendhagyó Kékszalag – reggeli sajtóeseményt szerveztünk a Balaton közepén a Team Quantum Hungary-vel és a Tramontana legénységével közösen, köszönöm Editnek és a srácoknak, folyt.köv!
Szentgyörgy-hegyen…
Szentgyörgy-hegy varázslatos hely, Gilvesy Robert pedig egy fantasztikus figura, vele beszélgettem a júliusi Bohém Légyott kapcsán, itt olvashatjátok az interjút.
Megnyitott a Hisztéria Cremeria
Régóta kedves ügyfelem a Hisztéria Cukrászda, az Ipacs család idén nyáron az Andrássy úton nyitotta meg legújabb helyét, a Hisztéria Cremeriát, vidám sajtómegnyitót szerveztünk sok-sok fagyival!
Kenese, Hajókiállítás
Ott voltunk a Balatoni Gasztrotérképpel a Balatonkenesei Hajókiállításon is!
Ilyen volt a 8. SVÉT
A legjobb vidéki éttermek szeptemberben a veszpémi várba költöztek egy napra! Nekem ilyen volt az idei, nyolcadik SVÉT.
Meet the planners
Igazi csajos workshopra hívtak kedvenc rendezvényszervezőim szeptemberben! A Miss Planner csapatával a gyönyörű Omorovicza szalonban szépültünk, thank you ladies!
Vacsora az Ikarusban
Vacsora Salzburgaban a az Ikarus Hangaar 7-ben, Syrco Bakker vendégséf menüjét kóstolhattuk meg.
Ha Mátra, akkor Bori Mami
Szeptember végi nyárban sajtópiknik a Mátra lábánál, utána pedig egy szuper ebéd a gyöngyösi Bori Mami étteremben… A Mátráról még sokat fogtok hallani…
EatPoland project
EatPoland – fantasztikus vacsora a lengyel intézet és az USTA magazin szervezésében Budapesten, imádtam ezt a programot, az egyik kedvenc vacsorám volt, izgalmas ételekkel és gyönyörű dekorációval!
Gastro Design 2016
Nagy megtiszteltetés, hogy idén felkértek, hogy vegyek részt a Gastro Design verseny zsűrijében! Gratulálok mégegyszer minden díjazottnak! Ági és Zita, nektek pedig a szervezéshez, csak így tovább!
NOBU interjú
Októberben személyesen találkozhattam és beszélgethettem Budapesten NOBU mesterrel, az interjút itt olvashatjátok, fantasztikus ez az ember!
Az idei legszebb étel
Az idei „legszebb étel” díjat egy céklás, kecskesajtos csoda kapja tőlem, amit a Kollázs őszi-téli étlapján találtok meg. Annyira szép ez az étel, hogy egész hosszú ideig hozzányúlni sem akartam! Gratulálok Győrffy Árpi, ez a tányér egy álom, Fannim, neked pedig innen is köszönöm a szuper ebédeinket, Matyi neked pedig azt, hogy sosem hagysz minket szomjasan…
Kiskert piac – Bazsalikomoskert
Az ősz egyik legkedvesebb programja a Kiskert piacon volt, ahol a Bazsalikomoskert tea workshopján jártam. Teljesen beleszerettem Mariann márkájába, róla is sokat fogtok még hallani…
Balaton Alapanyaga 2016
Hello vászolyi sajt és fenyvesi angus marha! Imádtuk ezt a projektet, és szeretnénk hagyományt termteni a Balaton Alapanyaga díjjal!
Újra a volt sulimban…
Kétszer is találkozhattam a volt iskolám, a BKF, azaz ma már Metroplitan Egyetem volt és jelenlegi hallgatóival is! Egyik alkalommal az itt tanuló külföldi diákokkal beszélgettünk a magyar gasztronómiáról, a másik programon, az alumni klubban pedig Herczeg Ágival és Szalai Dórival (Chez Dodo) kerekasztal-beszélgettünk a mai gasztronómiai trendekről.
1 éves az Up&Down
Szuper bulit szerveztünk az Up&Down és a Miss Planner csapatával az ázsiai-magyar fúziós étterem első szülinapjára! Happy Bday!
Köszönöm Laci bácsi
Szeretém itt is megköszönni Neked, Jakabffy Laci bácsi, a sok-sok beszélgetést, a balatoni utazást, és azt, hogy bármikor megkereslek, mindíg számíthatok Rád!
Szupernőkkel reggeliztem
December elején Szabó Jucus az 5 hozzávaló bloggere hívott meg minket – Bazsalikomoskert – Mariann, Pandarte – Dóri – az álomkonyhájába, reggeliztünk, beszélgettünk, és persze szuper fotók is készültek Vass Nóri (Appleheart Photography) jóvoltából. Folytassuk hölgyeim!
Az idei keksz-projekt
2016-ban is készítettem sajátkezűleg karácsonyi ajándékot kedvenc partnereimnek, 250 kekszet sütöttem összesen 2 nap alattt, s majdnem mindenkinek sikerült is személyesen elvinnem a kis ajándékot, idén is imádtam, remélem Ti is!
Taubenkobel love
Az egyik adventi hétvégén elszöktünk a Fertő tó másik oldalára, imádom Ausztriát, és a Taubenkobel az egyik kedvenc helyem, most is csodálatos volt.
S végezetül…
E sorokat szintén az egyik örök kedvenc helyemről, a salzkammerguti tavak mellől írom Nektek, s innen kívánok minden szépet és jót, boldogságot, szeretetet, no meg sok-sok gasztro-élményt 2017-re! Köszönöm, hogy velem vagytok, és köszönöm hogy több ezren követitek a munkámat nap, mint nap a Facebookon és az Instagramon!
Szeretettel,
Judit
Fotók: saját képek, valamint Szabó Miklós, Pintér Árpi, Appleheart Photography, Kínál Marcell és néhány kép a helyek Facebook oldaláról. All rights reserved!